Δισκοπλαστική με τζελ – Μέθοδος Discogel: Διαδικασία & Οφέλη

Η δισκοπάθεια είναι μια εξαιρετικά συνηθισμένη πάθηση που δεν ξεχωρίζει αγαπημένο φύλο. Συνίσταται στην φθορά και απώλεια δομικής ακεραιότητας του μεσοσπονδύλιου δίσκου ο οποίος παρεμβάλλεται μεταξύ των σπονδύλων. Αιτίες εμφάνισης της είναι η έλλειψη σωματικής άσκησης, το αυξημένο σωματικό βάρος, η εσφαλμένη στάση του σώματος καθώς και η κληρονομικότητα. Η πάθηση αντιμετωπίζεται επιτυχώς με τη δισκοπλαστική με τζελ – μέθοδος Discogel.

Διαδικασία μεθόδου Discogel

Δισκοπλαστική με discogel

Μια νέα πρωτοποριακή μέθοδος έρχεται να δώσει λύση σε αυτό το σύνηθες και επίπονο πρόβλημα των ασθενών. Η αναίμακτη και ανώδυνη δισκοπλαστική με τζελ – μέθοδος discogel έχει πλείονα οφέλη και κερδίζει συνεχώς έδαφος. Αφορά τεχνική διαδερμικής δισκοπλαστικής με γέλη που τοποθετείται στο μεσοσπονδύλιο δίσκο με απλή ένεση βελόνας και στόχευση ακριβείας ύπο διαρκή ακτινοσκοπικό έλεγχο διεγχειρητικά. Η δισκοπλαστική με τζελ εφαρμόζεται με τοπική αναισθησία και ο ασθενής καθ’όλη την διάρκεια της μεθόδου επικοινωνεί με τον θεράποντα ιατρό, γεγονός που προσφέρει απόλυτη ασφάλεια συγκριτικά με το ανοικτό χειρουργείο.

Δισκοπλαστική με τζελ: Οφέλη

Στα οφέλη που προσφέρει η μέθοδος discogel συγκαταλέγεται και η άμεση ανάνηψη του

Δισκοπλαστική με discogelασθενούς ο οποίος καθίσταται περιπατητικός λίγες ώρες μετά. Επιπρόσθετα η μέθοδος παρουσιάζει πάνω από 85% βιβλιογραφικά αποτελέσματα επιτυχούς έκβασης. Σημειωτέον ότι ακόμα και στην περίπτωση του υπολειπόμενου ποσοστού της τάξεως του 15 % (ποσοστό που ελαχιστοποιείται στο 5% στο ιατρείο μας) η μεγάλη ασφάλεια του ασθενούς είναι ουσιώδης, ήτοι η μόνη επιπλοκή που μπορεί να προκύψει είναι να μην αποδώσει η μέθοδος, γεγονός που δεν επιδεινώνει το προϋπάρχον πρόβλημα αφού η ουσία που εγχύεται δεν προκαλεί βλάβη στα νεύρα και στους ιστούς.

Η ιατρική κοινότητα καλωσόρισε στους κόλπους της τη δισκοπλαστική με γέλη η οποία έχει να επιδείξει μόνο θετικά αποτελέσματα, έχει ελαχιστοποιήσει την διενέργεια άσκοπων χειρουργείων και έχει προσφέρει άμεση ανακούφιση στο επώδυνο πρόβλημα της δισκοπάθειας. Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός στην Αθήνα Δρ. Γεώργιος Ποθητάκης εφαρμόζει τη μέθοδο της δισκοπλαστικής με τζελ – μέθοδος discogel με σημαντικά ποσοστά επιτυχίας.