Αναθεώρηση ολικής ή ημιολικής αρθροπλαστικής

Αναθεώρηση ολικής ή ημιολικής αρθροπλαστικής

Η Αναθεώρηση Ολικής Αρθροπλαστικής είναι η χειρουργική επέμβαση για διόρθωση αποτυχημένης αρθροπλαστικής και αντικατάσταση της με νέα υλικά. Έχει απαλλάξει εκατομμύρια ασθενείς από μακρόχρονο έντονο πόνο και έχει αποκαταστήσει την κινητικότητα, αναβαθμίζοντας θεαματικά την ποιότητα ζωής τους.

Παρόλο που η ολική αρθροπλαστική ισχίου είναι μια από τις πιο επιτυχημένες χειρουργικές επεμβάσεις στην ορθοπαιδική, ένας σημαντικός αριθμός ασθενών υποβάλλεται σε αναθεώρηση (δεύτερη επέμβαση / επανεπέμβαση) είτε λόγω μηχανικών προβλημάτων
(χαλάρωση ή φθορά της πρόθεσης, κακή τοποθέτηση), είτε μικροβιακής λοίμωξης, είτε κατάγματος πέριξ της πρόθεσης.

Το κύριο σύμπτωμα των ασθενών με προβληματική ολική αρθροπλαστική ισχίου είναι ο πόνος στη βουβωνική χώρα ή/και το μηρό, γι’ αυτό όταν εμφανιστεί κάτι τέτοιο είναι αναγκαία η έγκαιρη επίσκεψη στον ορθοπαιδικό.

Η απόφαση για αναθεώρηση είναι αποτέλεσμα συνεκτίμησης των συμπτωμάτων (πόνος, χωλότητα), της έκτασης και εντόπισης της οστεόλυσης, του ρυθμού επιδείνωσης, της ηλικίας και της γενικής κατάστασης υγείας.

Η μετεγχειρητική πορεία είναι απολύτως εξατομικευμένη. Σχεδόν πάντοτε η έγερση– κινητοποίηση είναι άμεση, και γίνεται με την οδηγία και επίβλεψη φυσικοθεραπευτών ενώ η παραμονή στο Νοσοκομείο είναι η ελάχιστη δυνατή.

Η αναθεώρηση σήμερα είναι επιτυχής επέμβαση εφόσον τηρούνται αυστηρές προδιαγραφές που αφορούν στον/στην ασθενή, στην εξειδίκευση και μεγάλη εμπειρία της χειρουργικής ομάδας και την αξιοπιστία των νέων υλικών.

2023-04-04T09:09:42+00:00

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top